~Selamat Datang ke Laman Che Ezaitie~



~Selamat Datang ke Laman Che Ezaitie~

Salam kepada semua yang mengikuti ~ Ragam Empunya Blog~ ini. blog ini tercipta adalah untuk meluahkan rasa, mencurahkan idea, memperkembangkan karya dan juga corak coret sebuah rentetan kehidupan...diharapkan segala yang baik dijadikan tauladan yang buruk dijadikan sempadan. sesungguhnya, yang baik itu datangnya dari Allah S.W.T dan yang buruk datangnya dari Che Ezaitie...

TQ kerna ikuti ~ Ragam Empunya Blog ~

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

Thursday, October 28, 2010

kisah lucu seharian...

Salam to all,


pagi ni terasa nak kongsi dengan semua kisah lucu yang pernah terjadi dalam family che ezaitie..

PERTAMA


kisah ni kira2 9 tahun lps..masa 2 che ezaitie ada adik bangsu br je berusia 2 tahun (now dh 11 tahun dah). kami panggil dia dengan pangilan ADIK. sampai sekarang pun masih panggil dia ADIK.hehehe...Mak suka panggil adik dengan panggilan MUHAMMAD ADIK. nak jd cerita pd masa tu ADIK pi la main dgn kwn2 dia kt luar rumah. kawan2 ADIK pun panggil ADIK adalah ADIK. lepas tu time kami sedang syok layan tv petang yang indah tu ADIK pun masuk rumah dlm keadaan marah-marah.maka terjadi perbualan dibawah ;


Adik : mak adik nak tukar nama lah


Mak : kenapa pulak tiba2 je nak tukar nama? (muka hairan bin pelik)


Adik : semua orang panggil adik MUHAMMAD ADIK. nama tu tak best.


Mak : (sambil Gelak Sakan) nama adik bukan MUHAMMAD ADIK tapi MUHAMMAD IQBAL.


Adik : ye ke mak? 


Mak : iye la syg...


ADIK terus bangun kemudian berlari keluar rumah sambil sebut perkataan  ni;


" weh nama aku MUHAMMAD IQBAL la bukan MUHAMMAD ADIK.


KEDUA


che ezaitie now tinggal dengan adik perempuan che ezaitie. che ezaitie namakan lah adik che ezaitie ni che ezanie ok x? hehehe... tp dalam family che ezanie ni dgelarkan che nyah...che ezanie ni suke deco2 rumah ni...habis dah rumah che ezaitie ddeco oleh che ezanie...kadang-kadang rimas jugak. dh macam kindergarden dh rumah che ezaitie dibuatnya. k back to de story.
kami p la kat ERL station nk beli tiket balik kampung. kemudian che ezanie ni dh ternampakkan stiker deco2 tu...apa lagi teruslah melekat...murah la jugak 3  pcs RM 10.00. sambil2 belek tu. che ezaitie ni takut2 nak panggil che ezanie dgn gelaran kt rumah...beberape kali che ezatie wat mimik muka xmo menyebut gelaran che ezanie dirumah sebabnya nak tahu kenapa? sebab jurujual kt kedai tu NYAH. so macam mana la che ezaitie nk panggil che ezanie dgn nama CHE NYAH. mau kena pelupuh dgn NYAH ni kang. lps dh byr che ezaitie dgn che ezanie terus blah. sambil jalan tu che ezaitie pun crte la pasai hal td. rupe2nya che ezanie pun takut kalao che ezaitie panggil dia dengan gelaran di rumah..sure NYAH tu naik angin.


KETIGA


tugas che ezaitie di opis memerlukan che ezaitie selalu pick up phone tapi bukan brerti che ezaitie ni reception ok? bukan..bukan..che ezaitie ni orang biasa je tak femous pun... che ezaitie pulak jenis kalo dh byk kali dgr suara org yg sama che ezaitie dh boleh hafal dh suara dia. nk jd 1 crte che ezaitie dapat 1 panggilan dr seorg Capt. tapi che ezaitie boleh egat dia bekas pegawai che ezaitie. apalagi beria la che ezaitie bagi salam n bertanya khabar. Capt. ni pulak boleh bantai gelak n jawap semua soalan che ezaitie...time ni che ezaitie x perasan lagi smpai la tiba-tiba Capt. ni ckp berkenaan 1 projek yg dihandel oleh bahagian che ezaitie. time br la che ezaitie perasan che ezaitie tersalah panggil nama orang tu. terasa malu betul...x tahu nka sorok muka kat mana...nk masuk bwh meja x muat...hehehe...




gase cukup la for today...insyallah che ezaitie akan sambung kisah lucu seharian pd next...next..next..next day...

crte-crte ni adalah humor berguna utk tengangkan urat pipi kita..so selamat bergelak..