~Selamat Datang ke Laman Che Ezaitie~



~Selamat Datang ke Laman Che Ezaitie~

Salam kepada semua yang mengikuti ~ Ragam Empunya Blog~ ini. blog ini tercipta adalah untuk meluahkan rasa, mencurahkan idea, memperkembangkan karya dan juga corak coret sebuah rentetan kehidupan...diharapkan segala yang baik dijadikan tauladan yang buruk dijadikan sempadan. sesungguhnya, yang baik itu datangnya dari Allah S.W.T dan yang buruk datangnya dari Che Ezaitie...

TQ kerna ikuti ~ Ragam Empunya Blog ~

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

Friday, October 28, 2011

New E-Novel

As'Salam to all,

dalam pada tengah siapkan CMM, Che Ezaitie juga dalam proses nak mengadun cerita baru..


mengisahkan perjalan hidup sepasang kawan Mayesa dan Fawwaz yang terpaksa berkahwin untuk menyelamatkan diri masing-masing dari digasak soalan tentang perkahwinan. bermulalah beberapa episod suka duka kelakar tak hengat bila dua katil single dalam satu bilik master bed room. bila Mayesa terpaksa duduk dibersama mertuanya. bila timbul pula isu tentang anak. bila dalam diam ada aura cinta yang terlahir.

sekeras-keras hati Mayesa, akhirnya tewas dengan setiap permintaan Fawwaz. sekeras-keras kepala Fawwaz akhirnya dapat ditawan oleh setiap perangai brutal tapi manja Mayesa. Fawwaz dan Mayesa saling melengkapi tapi dalam masa saling menyesakkan. berkawan dari tingkatan 4 dan memang kawan bergaduh yang paling maha dasyat sewaktu dizaman persekolahan.

Fawwaz Isam bin Dato' Hakim,




- seorang lelaki maskulin yg amat mementingkan penampilan tak kira dalam apa jua cuaca. panas, hujan, guruh, rambutnya tetap tercacak.
- seorang lelaki yang peramah tapi bila berdua dengan Mayesa selepas kahwin menjadi orang yang paling penyenyap.
- seorang lelaki yang mahu Mayesa mengikut setiap permintaannya tapi dalam cara paling halus.
- dalam diam sebenarnya peminat misteri Mayesa Si Minah Aci Redah.


Mayesa Shahmina binti Idris,




- seorang perempuan yg colourful. susah nak kesan aura -ve kecuali Fawwaz.
- seorang perempuan yg lasak dan tidak mementingkan sangat soal penampilan keperempuanan sejati (tapi bukan tomboy)
- seorang yang terpaksa tertekan dengan Fawwaz selepas bergelar isterinya.


ok, cukup sampai sini....nak tahu ceritanya mcm ner? tuuuunnnggggguuuu....

3 comments:

Aida Nadia said...

waahhhh...mcm best jee...
xsbar nk bce,....!!

Iman Kyuhee said...

muke hero die mcm kenal aje.. hehe.. tpi pape pun, gud luck.. =)

Angah said...

capat2 post cik ezaitie....x sabar nak tahu cerita ni...