~Selamat Datang ke Laman Che Ezaitie~



~Selamat Datang ke Laman Che Ezaitie~

Salam kepada semua yang mengikuti ~ Ragam Empunya Blog~ ini. blog ini tercipta adalah untuk meluahkan rasa, mencurahkan idea, memperkembangkan karya dan juga corak coret sebuah rentetan kehidupan...diharapkan segala yang baik dijadikan tauladan yang buruk dijadikan sempadan. sesungguhnya, yang baik itu datangnya dari Allah S.W.T dan yang buruk datangnya dari Che Ezaitie...

TQ kerna ikuti ~ Ragam Empunya Blog ~

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

Sunday, October 9, 2011

Kursus Transformasi Birokrat & Koporat

As'Salam to all,

seperti yang dijanjikan, Che Ezaitie nak upload sedikit gambar semasa di Taman Negeri Endau Rompin, Pahang. tak banyak yang dapat snap gambar sebabnya duk khemah so nak charge phone kot celah mana? tak akan celah pokok lak kan? 

tak banyak nak cerita tapi kursus ni memang fun habis walaupun penatnya boleh tahan. paling tak boleh tahan Jungle Tracking. 2x Che Ezaitie nyaris give up nak teruskan perjalanan sampai ke check point terakhir. nak meniti 3 titi yang halus. paling x boleh blah, Che Ezaitie ni dah pengayat orangnya. apa lagi? berdetap detuplah jantung. tapi syukur lepas juga meniti titi2 tersebut. terima kasih sangat2 kepada rakan-rakan lelaki team Che Ezaitie. they all mmg support n jaga betul kami team perempuan seramai 4 orang ni. pacat hinggap kat kaki pun, diaorang tolong buangkan. masa-masa darurat ni, tak dapat nak menjaga aurat. terpaksa pegang tangan diaorag semasa nak naik bukit yang curam..semoga Allah ampunkan dosa kami. mana yang dapat kami elak kami elak. tapi bila dah sampai satu tahap terpaksa jua.

lepas dari Jungle Tracking, kami berkayak dengan pelampung pula. dah la tak pandai berenang. nasiblah jurulatih semua sudi ajar water confident..Alhamdullilah selamat jugak.  pakai life jacket pun masih tercuak-cuak ayam jugak. tapi Alhamdullilah. kalau nak tau seronok tak seronok aktiviti berboyan/ berkayak dengan pelampung ni, jangan lupa ikuti CMM bab 39...ada Che Ezaitie cerita sikit.

malam pula ada gak aktiviti. aktiviti Berjalan Malam. asalnya nak buat dalam hutan tapi tak jadi. buat menyusul dengan berjalan kaki dekat 1.5km ke depan. sampai sana kena jawap pula kuiz. nasiblah lepas...susah juga kuiz dia tapi entah macam mana dalam cungap-cungap tu dapat juga selesaikan. Alhamdullilah...

btw nak inform awal-awal, gambar water confident, jungle tracking dan berboyan xde...handphone tak bawa sama. takut jatuh...jadinya ini je yang sempat disnap-snap kami...

 nilah dia peserta termuda...

 tapak perkhemahan



 awek2 seramai 16 orang semuanya...

team 1...terbaek...
kaki sapa yg comey ni?hehehe

2 comments:

nurafiqah airil said...

jelesnyaa dapat pergi endau rompin. >.<
kem kat sana best kan kan?
rinduu dekat ketenangan hutan.

ezaitie nfib. said...

best sgt afiqah..sgt best..wpun balik tu penat ya rab-rabi...hehehe...afiqah patut ke sana jugak..nyaman je udaranya...jauh dr asap kete motor